Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Editorial


Είναι αλήθεια τόσο δύσκολο να θες να ενημερωθείς για το τι γίνεται στη πατρίδα σου και στο κόσμο χωρίς να βρίσκεις τίποτα το ενδιαφέρον;..
Η απάντηση είναι ναι..ναι είναι δύσκολο.
Καθίσε λίγο και φαντάσου πως είναι η ζωή των περισσοτέρων από το περίγυρό σου ή ακόμα και η δικιά σου. Κάποιοι, -οι τυχεροί- έχουν ακόμα τη δουλειά τους, χρεωμένοι με κάποια δόση δανείου  ίσως, καθημερινό τρέξιμο για τρέχουσες ανάγκες –ειδικά αν έχουν οικογένεια- και αρκετό άγχος για το τι ξημερώνει την επόμενη μέρα. Μαθαίνεις, ακούς για απολύσεις, επιπλέον φόρους, την επίβλεψη του ΔΝΤ, το ΕΤΑΚ που θα έρθει  και  για το που πήγε ο κάθε κοσμικός σταρ για διακοπές αλλά και για τη νέα τηλεοπτική σειρά του καναλιού που θα αρχίσει να προβάλλεται από Σεπτέμβρη.
Εν τω μεταξύ, εκεί που είχες συνηθίσει να νομίζεις ότι πέρναγες καλύτερα, μαζεύεσαι και η ψυχολογία σου αρχίζει και παίρνει την κατιούσα. Ίσως, όχι εντελώς. Καλοκαίρι είναι εξάλλου. Ακόμα και αν πας  διακοπές στο εξοχικό σου, γιατι πλέον δεν έχεις λεφτά για νησί, το καλοκαίρι είναι από μόνο του μεθυστικό. Θα ξοδέψεις όσα έχουν απομείνει ή όσα σε παίρνει και από Σεπτέμβρη θα έχεις χρόνο να δεις τι γίνεται.
Ακόμα και να θέλεις να σκεφτείς διαφορετικά, να διαβάσεις κάτι που θα σε προβληματίσει και βελτιώσει, είτε δε σε αφήνουν είτε είσαι πολύ κουρασμένος για να το κάνεις. Το μόνο που σου έχει απομείνει είναι να συμβιβαστείς με την ανικανότητα αυτών που σε εξουσιάζουν και να περιμένεις..Να περιμένεις να δεις τι θα γίνει,τι άλλο θα σου απαιτήσουν, τι άλλο έχει σειρά ...
Σκοπός του katitodiaforetiko.blogspot.com δεν είναι να σου δώσει κάποιες στιγμές ξενοιασιάς από την καθημερινότητά σου. Αυτό θα γίνεται σίγουρα. Μόνο που θα γίνεται με έναν τρόπο διαφορετικό, από αυτούς που ήξερες. Ενημέρωση δε σημαίνει αξιολόγηση των γεγονότων μόνο με βάση πότε αυτά αποτελούν είδηση. Αυτή σαφώς και θα υπάρχει, αλλά σαν απλή αναφορά. Ενημέρωση σημαίνει γνώση, προβληματισμός, σκέψη και τελικά προσωπική αλλαγή με σκοπό τη βελτίωση της κοινωνίας μας.  
Για το λόγο αυτό, δεν θα υπάρχει συνεχόμενη και ανούσια ροή ειδήσεων. Αντίθετα, θα δημοσιεύονται άρθρα, είτε από άλλα blogs είτε από ανθρώπους –σαν και εσένα, που θα δίνουν μια διαφορετική ενημέρωση από όση μας έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα. Ίσως έτσι σκεφτούμε διαφορετικά και ίσως  αλλάξουμε κάτι. Αν εμείς αλλάξουμε, τότε σίγουρα δεν θα έχουμε αυτή τη ζωή, αυτή τη κοινωνία και αυτούς τους πολιτικούς…γιατί τότε δε θα τους έχουμε ψηφίσει..δε θα τους χρειαζόμαστε πλέον.
Ξεφορτώσου από τη ζωή σου όλα τα άχρηστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου